Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Umidificator camera - tot ce trebuie sa stii

Multi parinti se intreaba daca este bine sau nu sa foloseasca un umidificator pentru  camera bebelusului lor.Acest lucru se intampla in special in sezonul rece, cand datorita incalzirii artificiale a camerei unde sta cel mic, aerul este tot mai uscat. Acest aer uscat poate fi deranjant pentru bebelus, intrucat ii ingreuneaza procesul de respiratie.

Categoric un umidificator este un plus in orice situatie, insa in cazul in care sti ca cel mic are sensibilitate la tractul respirator, umidificatorul devine o necesitate intrucat va contribui la sanatatea bebelusului.

 

Avantajele si dezavantajele unui umidificator

In timpul iernii, cand incalzirea centrala usuca aerul umidificatorul este un accesoriu esential pentru camera copilului. Trebuie sa stiti ca aerul uscat ii face pe bebelusi sa aiba probleme respiratorii, sinusuri inflamate si infectii respiratorii. Umidificatorul protejeaza copilul de alergii si de uscarea pielii, probleme foarte frecvente iarna.
Principalul dezavantaj al umidificatoarelor este legat de faptul ca acestea vor inmultii mucegaiul si praful din casa, mai ales daca nu este folosit corect.

Tipurile de umidificatoare

In functie de aburul  pe care il emana in camera, umidificatoarele se pot clasifica in umidificatoare cu aer cald sau umidificatoare cu aer rece.

Umidificatoare cu abur cald sunt mai putin intalnite pe piata intrucat prezinta anumite riscuri datorita aburului cald pe care il emeana si care ar putea provoca rani daca copilul sau chiar si parintii nu sunt atenti.
Acest tip de umidificator este recomandat in tratamentul racelii si gripei deoarece asigura un aer curat, fara germenii si bacterii care sunt eliminati de temperatura inalta a aburului. De asemenea un astfel de aparat reprezinta o solutie buna  impotriva alergiei la mucegai.
Acest tip de aparat functioneaza prin fierberea apei si eliberarea aburilor in camera, sunt mai silentioase, dar precum aminteam si mai sus prezinta si un anumit risc.

Umidificator cu aburi reci asigura o umiditate optima in camera bebelusului, usureaza respiratia si ajuta la tratamentul astumului dar si a alergiilor. Acest tip de umidificator este cel mai intalnit pe piata  si are avantajul de a acoperi suprafete mai mari, in comparatie cu umidificatoarele cu aburi calzi  care se potrivesc mai mult pentru camere mici.
In functie de tipul de dispersare a aburilor reci in camera, umidificatoarele pot fi clasificate in mai multe tipuri:
Umidificatoare prin ventilatie ce functioneaza pe principiul unui disc sau al unui ventilator ce se roteste cu o viteza mare evaporand astfel apa din rezervor.
umidificatoare ultrasonice care folosesc frecventa inalta ultrasonica care desface apa in particule foarte mici cu diametrul de aproximativ 1-5um care apoi prin sistemul de ventilatie sunt suflate afara in aerul uscat unde se evapora pentru a oferi umiditatea necesara.
Acest tip de umidificator se gasesc pe piata si alaturi de alte functii precum ionizarea si aromoterapia, si prin urmare sunt si cele mai cautate umidificatoare.

Umidificator digital cu ultrasunete si higrometru Hygro Plus
Datorita caracteristicilor sale complexe, cel mai apreciat umidificator cu ultrasunete de pe piata in momentul de fata este umidificatorul Hygro Plus de la Babymoov.Prevazut cu functie de aromoterapie, hygrometru si lampa de veghe , acest umidificator cu ultrasunete de capacitate medie, este ideal pentru o camera de pana la 20 de metri patrati

Umidificator ultrasonic cu ioni de argint de la Nuvita

In cazul te  intereseaza si de functia de ionizare a unui umidificator, iti recomandam umidificatorul cu ioni de argint de la Nuvita. Acesta, cu ajutorul tehnologiei ionilor de argint elimina germenii si bacteriile din apa in timp ce filtrul de carbon ajuta la curatarea acesteia inainte de vaporizare pentru a crea un mediu sanatos pentru toata familia

Ce apa poate fi folosita la umidificator

Desi poate la inceput va exista tendinta sa folosesti apa de la robinet pentru simplu fapt ca este mai la indemana, acest lucru nu este recomandat. Apa de la robinet contine mai multe substante decat am vrea noi sa stim. Principalul motiv pentru care trebuie sa eviti apa de la robinet este  faptul ca va crea inevitabil depuneri de calcar in interiorul umidificatorului. Acest lucru va duce inevitabil la defectarea aparatului.
Daca este posibil cel mai bine este sa umpli umidificatorul cu apa distilata,filtrata sau apa din comert.

Daca te-ai hotarat ca vrei sa folosesti si tu un umidificator pentru camera copilului tau, asigura-te ca achizitionezi unul corespunzator cu marimea camerei. Si nu uita sa asezi umidificatorul cam la doi metri de patutul bebelusului, incat sa nu poata sa ajunga la el sa il atinga sau sa il darame. In special daca ai achizitionat un umidificator pe baza de aer cald.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie