Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Suzeta bebe - cand este timpul sa renunti la ea?

Suzeta devine un prieten drag al micutului tau si de foarte multe ori dezvatatul de acesta este dificil si plin de plansete. Totusi multi parintii se intreaba cand este momentul propice pentru a-l dezvata pe cel mic de suzeta. Raspunsurile vin din partea psihologilor.

bebe_suzeta

Pana la 2 luni poti inlocui usor suzeta

Pana la aceasta varsta copilul tau nu realizeaza ca suzeta este un element exterior desi simte ca are ceva in gura. Daca vrei sa o elimini cel mic nu va sesiza insa doctorii ne atrag atentia asupra faptului ca la aceasta varsta suptul este o nevoie psihologica. Chiar daca bebe nu ar avea suzeta el ar gasi un inlocuitor la aceasta, fie un colt de cearceaf sau chiar degetul mare, pe care il poate detecta incepand cu saptamana 8.
Suptul declanseaza eliberarea de endorfine, numit si hormonul placerii, astfel nu te astepta ca bebe sa renunte la ideea de supt. Unii apeleaza chiar si la buza inferioara iar bebelusii iubitori de suzeta cer mai multe biberoane sau alaptari la san chiar daca nu le este foame.

Incepand cu varsta de 3 luni suzeta devine esentiala pentru bebe

In jurul acestei varste multe mamici intrerup alaptatul pentru a se intoarce la munca sau din diverse motive. In ziua de astazi suzetele sunt construite dintr-o textura care sa semene cu sanul iar astfel copilul fata mai usor tranzactia la biberoane. In aceasta perioada nu este recomandat sa il lasi fara suzeta, mai ales daca tu o sa lipsesti de acasa.

1024-www.hdwallpaperhub.com_1.jpg1

Incepand cu varsta de 6-8 luni dezvatatul suzetei nu este o optiune

Daca pana in acest moment copilul nu era constient de anumiti factori din jur, incepand cu varsta de 6 luni bebe isi da seama de faptul ca mama nu ii apartine in totalitate lui. Teama de abandon creste iar singurul lucru care pare sa il calmeze este suzeta.
Daca bebe dormea pana acum linistit o noapte intreaga, incepand cu aceasta varsta se poate sa se trezeasca la fiecare 2 ore. Acest lucru nu se datoreaza suzetei, care ii mai cade din gurita, ci el te cheama pentru ca a avut primele cosmaruri. Daca ii confisti in acest moment suzeta risti ca bebe sa adoarma mult mai greu sau chiar deloc.
Dupa aceasta varsta incepe o noua etapa in care bebe o sa mai aiba nevoie de suzeta: aparitia dintisorilor.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie