Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Sporturi ideale pentru copilul tau

Sportul este extrem de important in viata fiecaruia. Pe langa beneficiile fiziologice, sportul ofera o buna dispozitie si  disciplina, mai ales atunci cand este practicat inca de la varste fragede. Activitatea fizica inceputa devreme este extrem de benefica pentru cel mic ajutand la capacitatea de memorare, previne aparitia obezitatii, ajuta la o dezvoltare optima si sanatoasa. Totusi intrebarea care ramane este ce sport poate practica copilul tau?

6a010535724f84970b014e60637e58970c-800wi

La ce varsta este indicat sa inceapa viata sportiva?

Inca de la cateva luni il poti ajuta pe cel mic sa faca cateva exercitii pentru muschi. Vorbim de gimnastica pe care parintele poate sa o faca micutului imediat dupa baie. Aceasta presupune cateva miscari si indoiri ale manutelor si picioruselor.  Insa atunci cand vorbim de practica unui sport trebuie sa fi atenta la mai multe aspecte.

Majoritatea copiilor au o inclinatie spre sport insa partea grea intervine atunci cand trebuie sa isi coordoneze miscarile si sa asculte regulile sportului pe care il practica. Degeaba cel mic stie sa paseze excelent mingea de fotbal daca nu lucreaza in echipa sau nu asculta de antrenor.

Astfel inainte de a decide ce sport vrei sa practice puiul tau trebuie sa fi atenta la abilitatile lui, dezvoltarea fizica, comportamentul si personalitatea lui. Asa poti observa usor daca cel mic are inclinatii spre sportul de echipa sau isi doreste sa "lupte" singur in cadrul unui astfel de sport.

Daca alegi sa iti inscrii copilul la un club sportiv inca de la varsta de aproximativ 4-5 ani, asigura-te ca alegi o echipa in care abilitatile fizice ale copilului tau se pot dezvolta. Asigura-te ca  antrenamentul pune accent in primul rand pe amuzament si nu pe competitie.

De la varsta de 6-7 ani, copilul are deja abilitati fizice dezvoltate iar atentia este mult mai mare. Astfel dupa aceasta varsta putem sa vorbim intradevar de practicarea unui sport de performanta.

Ce sporturi poate practica puiul tau?

In ziua de astazi exista numeroase activitati fizice din care copilul tau poate sa aleaga ce ii place cel mai mult. Nu fi dezamagita daca micutul va schimba cateva sporturi din diverse motive. Acest lucru este perfect normal si poate inca nu a gasit acel sport care sa il atraga.

Iata cateva idei de sporturi ce pot fi practicate de micutul tau:

Inot

Ai un junior care da dovada de rabdare si ambitie in activitatile pe care le intreprinde? Atunci inotul este sportul ideal pentru el. Inotul ajuta la dezvoltarea muschilor, la flexibilitate si o crestere frumoasa. Pe langa toate acestea copilul va fi incantat dupa orele de inot si va avea o pofta de mancare mult mai mare.

Inotul este genul de sport pe care bebe il incepe inca din burtica. Daca vrei ca bebe sa se relaxeze si sa se invete cu piscina, este recomandat sa intreprindeti activitati de bazin impreuna. Incepand cu varsta de 3 luni te poti duce cu bebe la bazin iar pana la varsta de un an acesta va fi familiarizat cu inotul. Astfel faci si tu miscare si copilul tau.

Echipamentul pentru inot nu este deloc costisitor iar in majoritatea bazinelor din Romania copii au un discount la intrare.

Pentru bazinul de inot poti sa ii cumperi prichindelului un costum inot copii din naopren si papuci antiderapanti copii sunt un must have.

Dans sportiv

Puiul tau se misca pe ritmul muzicii? Ei bine dansul sportiv ii poate canaliza ritmul intr-o maniere sanatoasa si extrem de frumoasa. Acest sport este o arta si este considerat unul din cele mai frumoase sporturi, mai ales ca avem si muzica! Poate fi practicat de performanta, relaxare sau hobby.

Acest sport este unul de relationare iar psihologii il considera o buna sursa de comunicare pentru copii. In cadrul acestuia copii interactioneaza in mod constant cu alti copii de aceeasi varsta. Pentru ca micutul tau sa poata intelege si asculta instructiunile date este de preferat ca acest sport sa fie inceput la varsta de 6 ani.

Costurile practicarii acestui sport difera in functie de nivelul de performanta la care micutul tau isi doreste sa il practice. Costumatiile pot fi destul de scumpe, mai ales daca vorbim de competitii internationale.

Tenis

Daca puiul tau este atent si are un spirit competitiv poate tenisul este sportul ideal pentru el. Totusi daca iti doresti ca puiul tau sa practice acest sport trebuie sa astepti sa implineasca varsta de 7-8 ani, atunci cand este recomandat pentru copii. Altfel risti ca cel mic sa nu poata ridica racheta de jos.

Un astfel de sport poate fi destul de scump daca ne gandim la echipament dar si la inchiriera terenului si angajarea unui instructor. Totusi exista cluburi si asociatii sportive in care iti poti inscrie copilul iar acolo primeste toate instructiunile necesare.

Exista si situatii in care dansul sportiv nu este recomandat. Daca cel mic sufera de diverse afectiuni respiratorii sau ale coloanei vertebrale, ale oaselor, in general, atunci dansul nu este deloc benefic pentru corpul si organismul lui.

Volei

Voleiul este un sport pentru cei curajosi. Daca puiul tau sare cu usurinta si nu ii este frica de cazaturi dar mai ales are putere in mani, atunci alegerea este facuta.

Varsta ideala pentru a incepe sa practice acest sport este de 6-7 ani. Atunci este dezvoltat fizic si psihic si este abil sa lucreze in echipa pentru a obtine performanta. Echipamentul nu este scump iar acest sport ii dezvolta o buna crestere in inaltime a micutului tau.

Indiferent de ce sport alegi trebuie sa ti cont si de parerea copilului tau. In cazul in care iti doresti performanta pentru el incearca sa il sprijini moral si sa il incurajezi si feliciti in fiecare zi.

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie