Scaune auto copii – parerea medicilor pediatri

Faptul ca un scaun auto este necesar in orice masina care transporta copii nu mai este o noutate. Legislatia romana ii obliga pe soferii care transporta copii sa aiba dispozitive speciale pentru transportul micutilor. Chiar si fara aceasta legislatie in vigoare, parintii trebuie sa fie constienti cu faptul ca siguranta micutului lor in masina este importanta si ca aceasta siguranta poate fi oferita doar de aceste scaune auto copii.

scaun auto copii

Dupa ce legislatia romana si cea europeana incurazeaza folosirea acestor dispozitive si medicii pediatri se arata interesati de acest subiect.

Multi parintii s-au aratat ingrijorati de numarul de ore pe care un copil il petrece intr-un scaun auto atunci cand pleaca la drum cateva sute de km. Aici intervin medicii pediatri care sfatuiesc parintii sa foloseasca aceste dispozitive indiferent daca merg 5 sau 500 de km. Pauzele pe care le fac parintii pe drum este un bun prilej de a-l scoate pe cel mic din scaun si asezat in alte pozitii pentru ca bebe sa nu amorteasca.

Copii sub varsta de 2 ani ar trebui sa stea in scaunele auto orientati cu spatele catre pozitia de mers. Aceasta este recomandarea celor de la Academia Americana de Pediatrie datata din luna martie a anului trecut. Medicii au facut aceasta recomandare deoare ce in cazul unui impact efectele sunt mult mai diminuate daca copilul este asezat cu spatele catre directia de mers a masinii.

Citeste si: Cum ajuti copilul sa depaseasca raul de masina?

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35,385 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.