Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Patutul pentru bebe - pliabil sau din lemn?

Odata ce ai aflat ca esti insarcinata vei incepe sa te gandesti la lucrusoarele de care vei avea nevoie pentru a avea grija de bebelusul tau. Prima achizitie esentiala, uneori chiar iniante caruciorului, este patutul in care bebe isi va petrece majoritatea timpului din primele lui 6 luni de viata. Un patut bebe confortabil este esetinal.

Patut bebe - cum alegem?

Oferta de pe piata este destul de vasta tot ce trebuie sa faci este se te hotarasti in primul rand daca preferi un patut pliabil din metal in defavoarea unui patut din lemn.
Daca bebe nu va avea din prima propria camera un patut pliant poate fi o solutie practica, acestea fiind usor de mutat dintr-o parte in alta si se strange/desface extrem de facil astfel incat un astfel de patut poate fi folosit cu brio ca pat de voiaj in momentul in care hotarati sa plecati peste noapte de acasa.

Pe langa faptul ca sunt ceva mai accesibile la pret, fata de patuturile din lemn, patuturile pliabile vin intotdeauna insotite de saltelua proprie si geanta de transport. Salteluta are o grosime de aproximativ 2-3 centimetri, este pliabila si are rigiditatea optima pentru a-i oferii micutului o pozitie de somn adecvata. Salteluta care insoteste patutul este confectionata de obicei din placaj cu o grosime de cca 0.5 cm si o latime de cca 20 cm, paletele de placaj insiruite vin imbracate in vatelina peste care vine husa saltelei de obicei confectionata din acelasi material ca si patutul (acest stil de salteluta pliabila este cel mai des intalnita dar nu este cazul tuturor patuturile pliante; in special pentru cele mai scumpe). Salteluta este astfel confectionata ca sa se poata strange tip acordeon.

Achizitionare unei saltele suplimentare nu este necesara insa e bine de stiut ca majoritatea patuturilor pliabile suporta greutatea unei saltele de spuma sau nuca de cocos in cazul in care ati prefera aceasta varianta de saltea. Atentie insa la dimensiunile patutului cand il cumparati - nu toate fiind pe dimensinule standard pentru care se fabrica saltelele pentru copii.(120/60 sau 140/70 cm)

Patut bebe - diferente

Alte caracteristici specifice unui pat pliant pentru copii pe care nu le veti intalni la patuturile din lemn ar fi ca mare majoritate sunt dotate cu masuta de infasat, buzunar de depozitare lateral, usita cu fermoar lateral sau chiar cordelian de jucarii, dotari care pot fi de real folos proaspetei mamici. E drept nu toate patuturile pliabile au aceste dotarii dar cand sunt, sunt binevenite.

O caracteristica in comun a celor doua tipuri de patut copii este etajul intermediar, ce permite pozitionarea saltelutei pe care va sta bebe in primele luni de viata, cand inca nu sta un fundulet, la aproximativ 30 cm fata de marginea de sus a patului. Aceasta nivel suplimentar ii permite proaspetei mamici sa nu faca eforturi prea mari cu ridicare respectiv asezare bebelusului in patut.

Si pentru ca producatorii de patuturi incearca continuu sa vina cu ceva nou e bine de stiut ca exista si patuturi pliabile prevazute cu vibratii, muzica si lampa de veghe incorporate sau chiar cu sistem de leganare operat mecanic.

Greutatea maxima suportata de patuturile pliabile este in general de 15 kg, insa exista si modele ce sustin chiar si 20 kg (4 ani) conform producatorilor.

In cazul in care spatiul va permite si optiunea d-voastra este un patut lemn va trebui sa va decideti intre doua dimensiuni 120/60 cm si 140/70 cm. La aceste patuturi salteaua o veti achizitiona separat, deci aveti grija sa luati dimensiunea potrivita.

Asemenea patuturilor pliante, patuturile de lemn in general permit pozitionarea saltelei la doua sau chiar la trei nivele diferite. Cele care nu au o astfel de optiune compenseaza uneori cu faptul ca permit uneia dintre laterale sa culiseze in jos sau cu faptul ca sunt prevazute cu sistem de leganare care face imposibil ca salteausa sa fie pozitionata pe mai multe nivele.

Cand achizitionati un astfel de patut aveti grija ca vopseaua cu care este lacuit sa nu fie toxica sau in cazul in care este prevazut cu roti acestea sa aibe frane. Producatorii sunt atenti la astfel de detalii si atat timp cat patutul este achizitionat de nou nu ar trebui sa va faceti griji (conform normelor europene vopseaua folosita este pe baza de apa)

Si anumite patuturi din lemn pot avea diverse accesorii foarte practice precum un sertar culisant dedesupt sau un mic dulapior lateral ce poate fi folosit si ca masa de infasat atat timp cat cumparati o salteluta speciala ce poate fi asezata deasupra.

Exista patuturi de lemn convertibile ce permit ca odata cu inaintarea in varsta a copilasului, patutul sa ramana fara cele doua laturi din lungime transformandu-se astfel intr-un pat pentru copii mai mari. Pentru a va crea o impresie despre vasta oferta de patuturi de pe piata o invitam sa ne vizitati pe bebebliss.ro, unde suntem convinsi ca veti gasi patutul potrivit pentru dvs.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie