Noile reglementari privind siguranta copiilor in timpul calatoriilor

Fiecare parinte isi doreste sa se asigure ca micutul sau are parte de toate conditiile de confort si siguranta, atat in casa, cat si in afara acesteia. Totusi, luand in considerare ca unii parinti nu au constientizat care sunt aceste conditii in timpul calatoriei cu masina, Guvernul Romaniei a hotarat sa emita o Ordonanta care sa ii indemne sa actioneze in mod responsabil si sigur.Conform unor studii, in fiecare an, accidentele de pe soselele din Uniunea Europeana determina peste 800 de decese si 100.000 de cazuri de vatamari grave in randul copiilor cu varsta sub 15 ani, motiv pentru care incepand cu data de 28.09.2014, in Legislatia rutiera autohtona au aparut noi reglementari care presupun ca toti soferii sunt obligati sa asigure un scaun auto omologat pentru copii cu varsta sub 13 ani. Asadar, Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata in Monitorul Oficial din 29 august, aceasta intrand in vigoare duminica, 28 septembrie. Conform acesteia “Copiii cu varsta de peste 3 ani, avand o inaltime de pana la 150 cm, pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata”. In ceea ce priveste copilasii cu varsta sub 3 ani, soferii sunt obligati sa ii trasporte in scaune auto speciale, omologate. Exceptie de la aceasta reglementare fac autovehiculele destinate transportului public de persoane si taxiurile. Soferii care nu vor respecta aceste masuri de siguranta vor fi trasi la raspundere conform Legislatiei in vigoare si vor fi sanctionati cu 3 puncte de penalizare.

Conform reprezentantilor MAI (Miniserul Afacerilor Interne) prin intermediul Directivei 2014/37/UE, se doreste reglementara unitara la nivel european cu privire la obligatiile soferilor vis-a-vis de transportul copiilor si a tipurilor de dispozitive de fixare in scaunele pentru copii.

Pe piata exista o serie de scaune auto, special concepute pentru o anumita categorie de varsta. Este indicat ca inainte de a achizitiona un scaun auto sa te asiguri ca este adecvat varstei copilului si se poate monta in masina.

Conform Legislație Europene în vigoare, Regulamentul 44 (febraurie 2014) , scaunele auto pentru copii pot fi clasificate în 5 categorii:

- grupa 0: nou născut – 9 luni (sub 10 Kg)
- grupa 0+: nou născut – 12 luni (sub 13 Kg)
- grupa I: 6 luni – 4 ani (9-18 Kg)
- grupa II: 3 – 8 ani (15-25 kg)
- grupa III: 6 – 12 ani (22-36 Kg)

Pentru ca ne dorim sa te sprijinim atunci cand iei masuri pentru siguranta puiului tau, te invitam sa vizitezi pe www.bebebliss.ro si sa alegi scaunul auto care sa ii ofere copilasului tau toate conditiile necesare de siguranta si confort. Pana in data de 5.10.2014 beneficiezi de un discount de 5% pentru toata gama de scaune auto, folosind in cosul de cumparaturi codul “sigurantaauto”. Discountul nu se cumuleaza cu alte oferte si promotii in desfasurare.

discount scaune auto copii

Spor la cumparaturi si drum bun!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Google Plus
  • Email
  • RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35,385 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

HTML tags are not allowed.