Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Jucarii pentru copii in primul an de viata

Multi parinti nu se gandesc ca anumite jucarii bebelusi pot influenta dezvoltarea micutilor si stimularea inteligentei acestora. Jucariile din primul an de viata sunt extrem de importante pentru dezvoltarea puiului tau, ele fiind primii "profesori" ai copilului ajutandu-i sa experimenteze noi senzatii.

bebe-si-jucariiOrice parinte isi doreste sa isi ajute copilul sa se dezvolte armonios, sa fie inteligent cu scopul de a-i oferi un viitor mai bun.  Pana acum cativa ani se punea accent pe ingrijirea nou-nascutilor pe baza reflexelor acestora insa in momentul de fata exista programe speciale pentru stimularea inteligentei bebelusilor chiar in primele luni de viata. Acum exista jocuri simple si distractive pe care le poti juca impreuna cu bebelusul, care il vor ajuta sa isi dezvolte gandirea cognitiva, strategica si memoria. Nici din punct de vedere al bugetului nu trebuie sa iti faci griji pentru ca de cele mai multe ori astfel de jocuri au preturi rezonabile.

Jucarii pentru copii - dezvoltarea de la 0 - 3 luni

La aceasta varsta simturile si abilitatile motorii ale bebelusului nu sunt pe deplin dezvoltate. Exista jucarii educative pe care le poti juca cu bebelusul pentru a stimula activitatea creierului si pentru a il ajuta pe bebelus sa se dezvolte armonios.

Senzatiile si textura

Un nou-nascut isi tine mai mereu pumnii stransi. Tu il poti ajuta sa isi dezvolte simtul tactil inca din acest moment. Trebuie doar sa ii deschizi pumnul si sa ii intinzi manuta iar apoi poti sa ii pui o jucarie moale in palma sau o paturica pufoasa. Apoi ofera-i  nou-nascutului si alte senzatii: alterneaza cu elemente solide, folosind un cub de lemn sau o zornaitoare, astfel incat bebelusul sa poata simti diferenta.  Nu ezita sa vorbesti cu bebe in tot acest timp, vei fi surprinsa de reactiile sale mai tarziu.

Comutarea intre moale si tare, dur si neted, de asemenea, il  ajuta sa isi dezvolte abilitati rudimentare intelectuale, cum ar fi conceptul de contrar.

Tiny Love - Gymini Centru de joaca Insula Maimutelor Contraste si culori - ce jucarii pentru copii alegem?

Pana in jurul varstei de 2 luni, bebelusul prefera imaginile alb-negru. Vederea unui nou-nascut este in curs de dezvoltare si acestia prefera obiectele cu contraste ridicate. Pentru a stimula inteligenta bebelusului deseneaza fete sau obiecte cu un creion negru pe o coala alba de hartie, apoi aseaz-o la o distanta propice pentru ca bebelusul sa o poata studia.

Culorile afecteaza starea de spirit al bebelusului de aceea este important sa ii alegi jucarii sau alte lucruri care il inconjoare in culori energizante ca rosu si galben sau in culori care calmeaza ca albastru si verde. Contactul cu nuante contrastante ajuta la dezvoltarea perceptiei bebelusului despre culoare si forma.

La varsta de 2 luni, bebe poate distinge mai bine culorile si diferentele de lumina slaba sau puternica. Te poti plimba cu bebelusul prin casa, astfel incat acesta sa se obisnuiasca cu faptul ca lumina se schimba de la o camera la alta.

 

georgiana.2010.03.02.1__3_Auzul si vederea

Pentru a stimula auzul copilului tau ii poti achizitiona jucarii bebelusi cu clopotel sau bilute care fac zgomot. Acest lucru il ajuta sa localizeze jucaria si sa o recunoasca dupa sunet. Acelasi efect il au si saltelutele de joaca pentru bebelusi, prevazute cu jucarii  la nivelul ochilor, carusele sau un patut cu sunete.

Atunci cand bebe vede cum aceste jucarii copii se misca si, in acelasi timp, aude sunetele produse, va asocia in cele din urma miscarea obiectelor respective cu sunetul corespunzator. Acesta este primul pas spre a iti ajuta copilul sa inteleaga procesul cauza-efect: anumite lucuri conduc la rezultate previzibile, cum ar fi sunetul unei jucarii.

Joaca-te cu copilul tau, intreaba-l unde este o anumita jucarie (ai grija ca aceasta sa fie vesel colorata). Aseaza-l intr0un loc unde poate sa te vada si atrage-i atentia cu ajutorul jucariei. Acesta este un joc grozav pentru antrenarea memoriei bebelusului si dezvoltarea capacitatilor cognitive.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie