Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Fumatul in timpul sarcinii

Fumatul este un viciu nociv ce poate avea consecinte grave asupra sanatatii tale si a celor din jur. Acest obicei este de evitat in perioada de sarcina pentru ca poate pune in pericol sanatatea si dezvoltarea bebelusului.
Avorturile spontane, nasterile premature, copii cu o greutate mica la nastere sunt doar cateva dintre consecintele aparute frecvent, atunci cand mama fumeaza in timpul sarcinii.
Pe langa aceste consecinte, fumatul in timpul sarcinii implica si o serie de riscuri afectand cel mai mult bebelusul, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti pentru minunea pe care o vei plimba peste doar cateva luni in carucior.

Trebuie sa sti ca fumul de tigara contine peste 4 000 de substante toxice, printre care amintim plumbul, cianuri, nicotina si monoxid de carbon. Din toate aceste substante peste 60 sunt cancerigene iar o data absorvite in sange acestea ajung la bebe. Tocmai din cauza monoxidului de carbon, fatul poate sa nu mai primeasca oxigenul de care are nevoie pentru o dezvoltare normala. Astfel se poate ajunge la malformatii sau chiar moartea fatului.
Pe langa faptul ca bebele este intens afectat de acest viciu, nici mama nu scapa de consecinte pe termen mediu si lung. Vasele de sange  se ingusteaza din cauza nicotinei iar corpul nu primeste destul oxigen pentru a sustine si mama si dezvoltarea fatului.

Copilul - cel mai afectat  

Daca organismul tau este obisnuit si dezvoltat incat sa suporte substantele nocive din tigari, corpul puiului tau este in dezvoltare si are nevoie nutrienti si oxigen pentru o dezvoltare normala.
Fumatul poate sa provoace si desprinderea placentei sau poate porni un travaliu prematur iar bebelusul se poate naste cu o greutate mica, defecte congenitale ale inimii sua probleme ale aparatului respirator. Acesti copii se pot confrunta si cu pierderi de memorie sau dificultati de invatare ori sa aiba un IQ scazut si devieri comportamentale.
Pe langa toate aceste riscuri, mama care fumeaza in timpul sarcinii trebuie sa se gandeasca si la problemele pe termen lung care pot sa apara din cauza acestui viciu. Fumatul il predispune pe fat la asm, alergii alimentare, tuberculoza, infectii ale urechii si chiar cancer.

fumat-in-sarcina

Cum renunti la fumat?

In cazul in care toate aceste riscuri si consecinte te-au facut sa vrei sa renunti la tigari trebuie sa sti ca ai facut alegerea corecta. Multe mamici au renuntat la acest viciu pe perioada de sarcina si alaptare iar apoi nu au mai fumat. Toate au spus ca s-au gandit in primul rand la bebele lor si au vrut sa ii ofera un start corect in viata cu cea mai buna dezvoltare pe care o pot oferii.
Daca vrei cu adevarat sa te lasi de fumat exista numeroase modalitati in care o poti face fara sa ii pui sanatatea puiului tau in pericol. In primul rand este important sa vorbesti cu medicul iar acesta va sti exact ce tratament sa iti recomande.

Pentru un stil de viata sanatos, mai ales in perioada sarcinii, alege cosmetice bio speciale pentru gravide.Foloseste cat de mult poti remedii naturiste  pentru a te proteja pe timpul sarcinii cat de bine poti.

Citeste si: Sarcina dupa fumat - cand poti ramane insarcinata?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie