Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Despre alergiile celor mici

Copilasul tau intampina dificultati de respiratie la o simpla plimbare in carucior prin parc? A mancat cateva capsuni cand ati fost in vizita la bunica si a inceput sa aibe mancarimi? I-a aparut o eruptie pe piele si nu stii care ar putea fi cauza? Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, este foarte probabil ca micutul tau sa fie alergic si trebuie sa faceti impreuna o vizita la medicul de familie. Daca nu stii de ce apare si nici cum poate fi tratata, speram ca prin acest articol sa iti oferim informatiile de care aveai nevoie.

Majoritatea alergiilor afecteaza caile respiratorii, pielea si mucoasele si se manifesta prin dificultate respiratorie, tuse, mancarimi, mancarimi puternice, eczeme la nivelul pielii si o stare generala rea.

Diferenta dintre raceala si alergie la bebe

Cand copilasul este mic si nu ne poate spune ce anume il deranjeaza, unde il doare sau de ce plange, este greu pentru parinte sa isi dea seama ce are micutul. O reactie alergica poate fi usor de confundat cu o raceala, singura diferenta fiind perioada de timp in care se manifesta simptomele. Raceala poate dura maximum 10 zile, in timp ce o alergie nazala netratata il afecteaza pe bebe mereu. Cel mai recomandat este sa folosesti mereu cosmetice bebelusi bio .Daca este alergic la ceva din mediul inconjurator, cel mic ar trebui sa prezinte unul dintre simptomele de mai jos:

 - ochii aposi, rosii

 - nasul infundat in permanenta

 - mucusul in nasuc este subtire

 - respiratie ingreunata

 - respiratie pe gura

 - piele cu zone inrosite.

Cele mai comune alergii la copilasi

Alergiile reprezinta o reactie de hipersensibilitate a corpului atunci cand intra in contact cu substantele alergene din mediul inconjurator(prin atingere, prin respiratie sau prin alimentare). Cele mai intalnite reactii alergice la copilasi sunt provocate de:

 - parul animalelor

 - microorganismele din praf

 - sporii de mucegai

 - polenul

 - fructele si legumele cu seminte

 - alunele

 - intepaturile de insecte

 - anumite fibre textile

 - laptele, ouale si pestele.

Tratamentul alergiilor la prichindei

Medicii alergologi pot recomanda tratamente medicamentoase care includ antihistaminice(locale sau orale), pastile pentru imunitate si tratamentul cortizonic. In functie de varsta copilasului si de alergenul vinovat de simptomele prezente se va face desensibilizarea micutului.

Copiii mai mari pot fi tratati prin infuzii de plante medicinale precum coada-soricelului, flori de levantica sau urzica. Se incepe prin testarea gradului de toleranta la fiecare planta si apoi se poate trece la amestecuri(aprobate de medic).

E important ca pana si jucariile lor sa fie jucarii ecologice, confectionate din materiale nedaunatoare, si automat bebe o sa aiba un punct in plus in privinta alergiilor.

Speram ca articolul v-a elucidat cateva dintre misterele alergiilor la copii si ca stiti ce este de facut in caz ca micutul prezinta cateva dintre simptomele enumerate.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie