Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

De ce sa optezi pentru o nastere naturala

Pentru multe mamici gandul unei nasterii naturale implica dureri insuportabile sau un travaliu prea lung. Tocmai de aceea numarul nasterilor prin cezariana a crescut de la an la an. Totusi atunci cand operatia de cezariana nu este absolut necesara ar trebui sa fie luata in calcul nasterea naturala. Pentru mamicile care sunt sceptice fata de nasterea naturala am decis sa prezentam 5 motive pentru care aceasta modalitate de nastere este mai benefica.

travaliu_mamica1. Ai un corp conceput pentru o nastere naturala

Probabil acesta este primul motiv pentru care o nastere naturala nu ar trebui sa te sperie insa sigur nici nu o sa te convinga in totalitate. Totusi trebuie sa ti cont de faptul ca dupa o nastere naturala corpul tau isi revine mult mai repede. Multi medicii spun ca o nastere naturala este mai putin dureroasa fata de durerile post cezariana.

2. Nu iti raman semne

Un alt aspecte pozitiv al unei nasterii naturale este faptul ca nu iti ramane o cicatrice. Este un motiv ce tine de estetic insa ar trebui sa te gandesti si la acest aspect. Chiar daca medicina a evoluat si nasterea prin cezariana nu mai lasa o cicatrice atat de mare aceasta tot va ramane pentru toata viata. In cazul in care decizi totusi sa nasti prin cezariana roaga doctorul sa iti faca o incizie suficient de mare incat bebe sa iasa linistit. Multe femei, din cauza cicatricei, roaga doctorul ca aceasta sa ramana mica insa nu se gandesc si la bebe.In plus poti fi capabila sa iti ridici copilul din patut bebe sau sa il ti in brate in primele saptamani.

3.  Devi o femeie mult mai puternica

Sarcina si nasterea sunt evenimentele din viata ta de care iti vei aminti mereu. O nastere naturala aduce trairi intense pentru mama atat la nivel fizic cat si la nivel psihologic. Vei fi uimita sa vezi ca durerea nu va fi atat de mare pe cat iti inchipuiai tu. In timpul travaliului, nivelul de endorfina din corp creste, iar acest fapt te ajuta pe tine sa faci fata contractiilor si in final sa-l aduci pe lume pe bebe.

4. Poti apela la medicatie

Nimeni nu vrea sa te chinuie in timpul travaliului! Daca nu poti suporta durerile exista medicamentatia care iti va fi administrata de personalul specializat. De la clasicele calmante pana la injectia epidurala, exista numeroase metode de a mai diminua si calma durerile din timpul contractiilor.

5. Fara repercusiuni

Un ultim motiv este faptul ca o nastere naturala nu provoaca reactii adverse ca in cazul unei nasterii prin cezariana. Organismul tau se vindeca in mod normal dupa o nastere insa atunci cand intervine o operatie de cezariana trebuie sa te gandesti ca pot sa apara complicatii.

Indiferent de metoda pe care o alegi atunci cand vrei sa nasti este foarte important sa te documentezi bine inainte de a lua o decizie. La fel de important este si dicutia pe care trebuie sa o ai cu medicul care iti supravegheaza sarcina. El va sti cel mai bine evolutia sarcinii si metoda cea mai corecta si benefica pentru tine si puiul tau. Sfatul doctorului este esential in luarea unei decizii de acest fel.

Citeste si: Nastere naturala sau cezariana?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie