Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum montam baza Isofix in masina?

Ne preocupa siguranta copiilor nostri in fiecare secunda din viata lor, astfel si atunci cand ne gandim la o plimbare cu masina primul lucru la care ne gandim este siguranta celui mic. Punctul de plecare este scaunul auto pentru bebe insa avem o multime de modele cu diferite sisteme de prindere, printre care si Isofix.

Cybex - Scaun Auto Pallas Isofix 2 Fix

 

Isofix - cum ajuta la siguranta celui mic?

International Standards Organisation’s (ISOfix), reprezinta un sistem  de fixare sigur si foarte usor de manevrat a scaunului copilului in vechicul. Acest sistem  a fost propus in 1990 ca un sistem standard, pentru a reduce riscul accidentarii celor mici. Scaunul este fixat de caroseria masinii cu ajutorul unor sine si poate fi instalat sau dezinstalat foarte repede,prin apasarea unui buton atasat scaunului.
Cercetarile au demonstrat ca cea mai buna cale de asigurare a copiilor, in caz de impact este atasarea unui  scaun auto copii sau bebelusi, in mod rigid, de structura automobilului.
Majoritatea autoturismelor au fost dotate, in zona banchetelor din spate, cu catarame de care se fixeaza ferm, suporturi rigide, pe care se fixeaza un scaun auto isofix fara ca siguranta copiilor sa mai fie influentata de calitatea si forma pernelor si centurile de siguranta ale autoturismului. Totusi nu toate autoturismele au acest sistem, astfel este foarte important ca inainte sa comandati un scaun auto sa cititi cartea masinii dvs. care trebuie sa mentioneze daca automobilul intruneste standardele ISOFIX.

Cum montam baza Isofix?
In cartea masinii sunt descrise punctele ISOFIX . Acestea trebuie sa fie compatibile cu cataramele de legatura cu care este prevazut suportul rigid pentru fiecare scaun auto copii, pe care doriti sa-l cumparati. Acestea nu sunt vizibile intodeauna. Pot fi doua elemente ascunse intre spatarul banchetei si sezut, iar in unele cazuri si o catarama pe podeaua masinii, sub sezut.
In cazul in care masina este prevazuta cu sistemul ISOFIX, tot ce trebuie sa faceti este sa asezati suportul rigid ISOFIX pe bancheta din spate, in pozitia dorita si prin simplu click sa faceti legatura intre cataramele suportului cu cele ale autorismului.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie