Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Aspirator nazal electric vs. batista bebelusului

Aproape orice mamica a auzit cel putin, daca nu a si folosit, asa numita „batista bebelusului”.Insa foarte multi parinti au optat pentru un aspirator nazal fie el electric sau manual. Pentru a intelege diferenta intre cele doua tipuri de produse si pentru a putea face o decizie corecta, bazata pe argumente, vedem in continuare caracteristicile ambelor

Ce presupune asa numita "Batista bebelusului"

"Batistuta bebelusului" este un dispozitiv  cunoscut in randul mamicilor. Compus dintr-un furtun ceva mai gros decat un pai de culoare transparenta ce are la un capat un varf de plastic detasabil ce vine inserat la baza orificul nazal al bebelusului (varful relativ bont nu ii permite sa patrunda complet in cavitatea nazala a bebelusului) . Celalalt capat al furtunului va fi introdus in furtunul aspiratorului casnic.

Aici intervine partea mai putin placuta atat pentru mamici cat si pentru bebelusi. Aspiratorul casnic este un aparat zgomotos si poate fi destul de traumatizant pentru multi micuti. De aceea multi copilasi dezvolta o fobie fata de aspirator si respectiv batista bebelusului. Totusi nu este de neglijat faptul ca batista bebelusului este intr-adevar eficienta in curatarea orificilor nazale. Acest dispozitiv isi va face treaba chiar daca problema este mai acuta si nu e vorba  doar despre un simplu nasuc care curge. Atat timp cat este conectata la priza si are puterea aspiratorului (care este intr-adevar domolita de forma acestui dispozitiv), batista bebelusului va reusi sa extraga si de la adulti ceea ce nu se reuseste prin suflarea nasului. Acest lucru poate fi confirmat de orice mamica care a folosit acest dispozitiv de curatare a nasucului in ciuda protestelor bebelusului.

Pe langa aspectul cu zgomotul multi parinti se feresc de batista bebelusului si pe motiv ca se conecteaza la aspiratorul casnic, un aparat nu tocmai igienic. Si totusi acest fapt nu ar trebuii sa fie motiv de ingrijorare deoarece aerul circula din spre nasuc spre apirator si nu invers.

Curatare batistei bebelusului este extrem de facila – un jet puternic de apa este tot ce aveti nevoie, iar la nevoie pentru dezinfectie puteti chiar steriliza partea ce intra in contact cu nasucul.

Asadar, batista bebelusului, de unii adorata de altii contestata datorita minusurilor prezentate mai sus, este eficienta in aspirarea secretilor nazale fie ele si mai „indaratnice”.

Aspirator nazal electric

Alternativa mai putin zgomotoasa la „bastista bebelusului””o reprezinta un aspiratorul nazal electric ce aspira secretile nazale intr-un mod mult mai placut pentru mamici dar in special pentru bebelusi. Spre deosebire de „bastista bebelusului” aspiratoarele nazale sunt silentioase, functioneaza pe baza de baterii (sau chiar conectate la priza) si au recipiente de colectare a secretilor nazale usor de curatat..

aspirator nazal electric cu melodii Haxe

Procesul de aspiratie se efectueaza rapid si silentios, iar faptul ca unele aspirataoare nazale sunt prevazute si cu melodii menite sa distraga atentia bebelusului si sa mascheze total orice alt zgomot poate fi doar un plus . Aspiratoarelor nazale au varfuri flexibile din silicon ce se adapteaza diferitelor forme de nari si diferitelor tipuri de congestie nazala. Varfurile aspiratoarelor nazale pot fi mai boante sau mai ascutite in functie de secretia nazala si de varsta bebelusului.

Cel mai bun aspirator nazal electric este modelul cu melodii de la Haxe. Aceste este prevazut suplimentar si cu melodii, fapt ce ajuta la distragerea bebelusului de la procesul aspiratiei si acopera zgomotul motorasului chiar daca este unul mic.

Asadar aspiratoarele nazale reprezinta alternativa optima si deloc invaziva pentru curatarea cavitatii nazale a bebelusului, insa este bine de stiut ca astfel de aparate nu sunt concepute pentru a face fata unor congestii nazale severe. Este insa important pentru sanatatea bebelusului sa ai un astfel de dispozitiv in casa, pentru ca inevitabil vei avea nevoie de el.

Il poti achizitiona la cel mai bun pret accesand acest link

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie